Μάραθος 10ml

6.50

Εξάγεται από τους σπόρους του φυτού, με απόσταξη ατμού. Σύσταση: Με μεγάλη περιεκτικότητα (70 – 80%) σε αιθέρα trans-anthenole, συστατικό που χαρίζει στο έλαιο τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Μυρωδιά: Ζεστή, απαλή, ήπια πικάντικη.

Qty:
Compare

ΜΑΡΑΘΟΣ (ΠΟΣΙΜΟ)

ΜΑΡΑΘΟΣ – ΤΟ ΦΥΤΟ
Επιστημονική ονομασία: Foeniculum Vulgare Mill. Περιγραφή: Αρωματική πόα, της οικογένειας Apiaceae. Πρόκειται για τον γλυκό μάραθο, ποικιλία του είδους Vulgare. Καταγωγή: Ιθαγενές της Μεσογείου, αλλά αναπτύσσεται και στη Βόρεια Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική. Ιστορία: Αρχαίες αναφορές για την ιαματική, καλλυντική και αρωματική χρήση του από όλους τους αρχαίους πολιτισμούς.

ΜΑΡΑΘΟΣ – ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ «ΒΙΟΛΟΓΟΣ»
Τεχνική: Εξάγεται από τους σπόρους του φυτού, με απόσταξη ατμού. Σύσταση: Με μεγάλη περιεκτικότητα (70 – 80%) σε αιθέρα trans-anthenole, συστατικό που χαρίζει στο έλαιο τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Μυρωδιά: Ζεστή, απαλή, ήπια πικάντικη. Χώρα προέλευσης: Ιταλία

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Ισχυρό αντιμικροβιακό, αντισηπτικό, αντιοξειδωτικό, αντισπασμωδικό, αναλγητικό.

ΧΡΗΣΗ
Βήχας, δυσπεψία, μετεωρισμός, κολικοί εντέρων, δυσκολία στην κένωση, ναυτία, μυϊκοί πόνοι. Ρυθμίζει ενδοκρινείς και εξωκρινείς αδένες και έμμηνο ρύση (δυσμηνόρροια, αμηνόρροια κ.ά.). Αμβλύνει τις συνέπειες της εμμηνόπαυσης. Καταπολεμά την κυτταρίτιδα ως διουρητικό.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
Με αιθέρια έλαια Τριαντάφυλλου, Σανταλόξυλου, Γερανιού.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ
Όχι κατάλληλο για παιδιά κάτω των 6 ετών. Απαγορεύεται σε εγκυμοσύνη, θηλασμό. Να μην χρησιμοποιείται από άτομα με καρκίνο που σχετίζεται με οιστρογόνα. Περισσότερα για την ασφάλεια στη χρήση των αιθέριων ελαίων εδώ

0★

Rating

  • 5★ 0
  • 4★ 0
  • 3★ 0
  • 2★ 0
  • 1★ 0

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Μάραθος 10ml”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.